Premie berekenen

Even snel een premie berekenen? Dat kan bij ons eenvoudig. Ook kunt u zelf een verzekering afsluiten. Vergelijk 15 klassieker verzekeraars snel en eenvoudig! Bereken direct uw premie:

Bereken mijn premie

Clubs

Auto- en motorfietsclubs

In Nederland bestaan circa 300 auto- en motorfietsclubs. De clubs onderscheiden zich naar Merk, Types, Bouwjaar, Consumenten doelgroepen, Hobbyclubs, etc.

 

Autoclub Fehac

De belangrijkste club voor Oldtimers, Klassiekers en Youngtimers is de Fehac. De Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs, kortweg FEHAC is in 1976 opgericht door een tiental clubs voor klassieke personenauto’s als belangenvereniging voor Klassiek rijdend Nederland. De steeds strenger wordende overheidsmaatregelen met betrekking tot het gemotoriseerd verkeer in het algemeen hebben soms juist voor de historische voertuighobby verstrekkende gevolgen. Voorbeelden van dergelijke overheidsmaatregelen zijn Houderschapsbelasting, kentekeneisen, technische eisen bij de APK van voertuigen. invoerrechten en milieueisen. Zowel gezien vanuit de overheid als vanuit het clubcircuit zou het niet prettig zijn als elke club afzonderlijk haar belangen t.a.v. van dit soort regels bij de overheid naar voren zou brengen. Doelstelling van de FEHAC, die overigens bijna volledig op vrijwillige basis functioneert, is dan ook de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van eigenaars en houders van voertuigen, die uit historisch standpunt in stand worden gehouden en al hetgeen daarmee in de meest ruime zin verband houdt (statuten FEHAC).

 

Enorme groei van de FEHAC

De FEHAC is vooral de laatste tien jaar fors gegroeid en kan al geruime tijd de representant van historisch rijdend Nederland genoemd worden: er zijn momenteel ruim 200 van de circa 300 auto- en motorfietsclubs lid van de FEHAC en die 200 clubs hebben samen ruim 60.000 leden. De aantallen groeien nog steeds. De clubs zijn onder te verdelen in algemene, regionale, merk-, type- en soortgebonden verenigingen, en variëren sterk in grootte: de grootste club heeft bijna 4000 leden en de kleinste heeft 10 leden.

Op de fehac site vindt u alle aangesloten automobiel clubs die http://www.fehac.nl/fehac-leden/aangesloten-leden
Ook vindt u daar alle informatie over de belangenbehartiging die de Fehac voor de klassiekerliefhebber voert.